Profiel en CV

Alt Text
Erik Meijer
Huidige professionele activiteiten

Sinds 2014 begeleid en adviseer ik ondernemers, professionals en hun leidinggevenden. Thema’s: duurzame inzetbaarheid, wendbaarheid, vitaliteit en zelfsturing. Met metaforen, beelden en humor ontstaat een opluchtende confrontatie met (on)hebbelijkheden, talenten, bronnen en vooral: mogelijkheden.

 

Drijfveren

Huisarts worden en mensen echt helpen was altijd mijn jongensdroom; uiteindelijk werd het een rechtenstudie en een 32-jarige loopbaan bij een grote bank. Peoplemanagement bleef steeds het mooiste en meest boeiende onderdeel. Daarom besloten de kennis terug te geven, opgedaan gedurende ruim 51.000 vlieguren binnen een commerciële, steeds wijzigende organisatie.

Te veel mensen leven en werken onbewust, spelen in verkeerde theaters en krijgen amper nog applaus. Ze benutten maar een beperkt deel van hun natuurlijke begaafdheden en zijn eigenlijk maar een schaduw van zichzelf. Dat kan anders, beter en…meer succesvol.

 

Methode

Gesprekken, vaak wandelend buiten in de natuur. Daar kom je tot rust, bereik je elkaar sneller en kom je soepeler tot de kern van de vraag. Meestal gaat het over het vastzitten op kruispunten, het inzetten van echte en blijvende verandering, over de volgende stap in meest brede zin.

 

En wat is het resultaat?

Opluchting, ontspanning, vrolijkheid, teruggekeerd zelfvertrouwen, nieuwe energie en eigen trots.

 

Vrijetijdsbesteding

Ik hou van geschiedenis, stijl en mooie klassieke ontwerpen. Rijdend op schilderachtige landwegen in oudere voertuigen, word ik blij, creatief, krijg ik nieuwe ideeën en ben ik nog beter in staat te luisteren, maar ook opluchtend te confronteren.

Zo help ik mijn gesprekspartners meer bewust te worden van zichzelf, hun omgeving en hun mogelijkheden.

Alt Text